01

Andere materialen

We maken doorgaans onderscheid tussen HPL, ACM, vezelcement en steenwol. Elk van deze materialen heeft zijn eigen kenmerken wat betreft uiterlijk, kleur, dikte en afmetingen.

02

Duurzaamheid

Bij duurzaamheid draait het om de herkomst van de grondstoffen. Maar er wordt ook gekeken of het productieproces energiezuinig is. En aspecten als de levensverwachting van het product spelen ook een rol. Is het materiaal vormvast of raakt het makkelijk beschadigd? En nog belangrijker, kan het product gerecycled worden aan het einde van de levenscyclus?

03

Brandveiligheid

Brandveiligheid is uitermate belangrijk bij de constructie van een gebouw. Elk materiaal heeft zijn eigen calorische waarde en zal bij een andere temperatuur ontbranden.

04

Onderhoud

Het onderhoud van houtlook gevelbekleding is eenvoudig in vergelijking met het onderhoud van gevels gemaakt van echt hout. De manier waarop de verschillende materialen worden verwerkt, verschilt echter wel. Sommige materialen zijn licht, andere zwaarder. Sommige kunnen maar op één manier worden bevestigd, voor andere zijn er meerdere bevestigingsmethoden.