Case Studies

Elk gebouw is ontworpen met een visie en een eigen verhaal. In tegenstelling tot het spreekwoord 'Ware schoonheid zit van binnen', brengt Rockpanel gevelbekleding de buitenkant van een gebouw pas echt tot leven!

Type gebouw

Type project

Merken

Landen

We hebben geen resultaten kunnen vinden.

Klostermarksskolen in Roskilde, Denmark cladded with Rockpanel Colours RAL 7016 and RAL 7021 facade cladding
Public - Schools / Universities
05 feb 2020

Klostermark-school Roskilde: een duurzame schoolomgeving

Tegenwoordig is meer waarde halen uit minder middelen een steeds belangrijker ontwerpdoel. Bij het ontwerpen van de Klostermark-school kozen de architecten duurzame bouwmaterialen en richtten ze zich op een optimale benutting van ruimte en een zo laag mogelijk energieverbruik.

Lees meer
Bonarka For Business, Building F of B4B Office Park in Krakow, Poland, cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Commercial - Office / administration
04 feb 2020

Bonarka For Business (Polen): kantoordesign voor de toekomst

Vlakbij Bonarka City Center, een populair winkelcentrum in Krakau (Polen), ligt Bonarka for Business (B4B). Dit prijswinnende kantoorpark bestaat uit 10 innovatieve gebouwen. Een daarvan, ‘Gebouw F’, is bekleed met Rockpanel Woods.

Lees meer
Belle Vue Brewery in Brussels, old brewery transformed into Hotel Belvue. This building is clad with Rockpanel Ply facade cladding.
Commercial - Hotels & Restaurants
04 feb 2020

Brouwerij Belle Vue: van oude bierbrouwerij naar modern hotelcentrum

Wat eerst de oude bierbrouwerij Belle Vue was, is nu een horecacentrum, waar Hotel Belvue, het eerste volledig passieve hotel van België een groot deel van vormt. Architectuurbureau l’Escaut was verantwoordelijk voor de renovatie, waarbij Rockpanel Ply als gevelmateriaal werd toegepast.

Lees meer
EromesMarko office building and factory in Wijchen, Netherlands cladded with Rockpanel Woods (custom design) facade cladding.
Commercial - Office / administration
29 okt 2019

Fabriek wordt blikvanger door unieke gevel

Het hoofdkwartier van EromesMarko, een bedrijf dat innovatieve inrichtingsconcepten creëert voor onderwijsgebouwen, heeft een flinke verbouwing ondergaan. De fabriek in Wijchen, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd, stamt uit 1967. Door de jaren heen vonden er meerdere uitbreidingen plaats, maar nu was het tijd voor een flinke renovatie. Architect Martijn de Waal van DUAL architects ontwierp een fabrieksgebouw waarbij duurzaamheid de boventoon voert – zowel binnen als buiten.

Lees meer
Sherwin office in Kortenberg, Belgium cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding.
Commercial - Office / administration
24 sep 2019

Nieuwe voorgevel met kleurschakeringen blijkt schot in de roos

Als afwerkingsbedrijf dat sterk inzet op renovatieprojecten met een krachtige, opvallende uitstraling sprak het voor zich dat Sherwin van hun nieuwe kantoorgebouw in Kortenberg een waar pronkstuk wilde maken. Een oogverblindende voorgevel kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. De magische kleurschakeringen van Rockpanel Chameleon droegen bij aan het effect.

Lees meer
The new Sydhaven school in Copenhagen, Denmark with Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
23 sep 2019

De school als verbindende factor tussen een stad en haar haven

In Sydhavnen (Zuidhaven), een wijk van Kopenhagen, staat een school die grensverleggend en uniek is. De architectuur weerspiegelt de visie van de school: een verbindende factor vormen tussen de stad, de haven en de gemeenschap.

Lees meer
Laad meer