Case Studies

Elk gebouw is ontworpen met een visie en een eigen verhaal. In tegenstelling tot het spreekwoord 'Ware schoonheid zit van binnen', brengt Rockpanel gevelbekleding de buitenkant van een gebouw pas echt tot leven!

Type gebouw

Type project

Merken

Landen

We hebben geen resultaten kunnen vinden.

rockpanel case study base camp denmark
Commercial - Other
08 okt 2020

BaseCamp: gevel met houtlook past perfect in de natuur

Een schilderachtige omgeving en het studentenleven gaan hand in hand in Lyngby (Denemarken), waar de eerste bewoners net zijn verhuisd naar BaseCamp. Dit nieuwe studentenhuisvestingcomplex is ontworpen met het oog op het creëren van een gemeenschap. Daarnaast wilden de architecten het gebouw laten passen bij de groene omgeving. Daarom is het gebouw bekleed met houtlook gevelpanelen, die een authentieke, warme uitstraling combineren met slecht een minimum aan onderhoud.

Lees meer
rockpanel parkveste ede case study rockpanel woods
Woonwijk / Flatgebouw
02 okt 2020

Appartementencomplex Parkveste Ede

Het stationsgebied in Ede krijgt een opknapbeurt. Een aantal oude panden is gerenoveerd, gevels zijn verbeterd en er is nieuwbouw gepleegd. Onlangs is de kroon op deze gebiedsvernieuwing opgeleverd: een imposant appartementengebouw met 29 huurwoningen voor de vrije sector, op de kop van de Parkweg. Rockpanel Woods gevelplaten met een verticale schijnvoeg drukken een duidelijk stempel op dit project.

Lees meer
Rockpanel case study colours
Residential - Blocks of flats
17 sep 2020

Rotterdam Era Flats

In de Rotterdamse wijk Prins Alexander renoveren ERA Contour en Smits Vastgoedzorg vier ERA-flats. Via ingrijpend groot onderhoud worden de galerijwoningen volledig aangepast aan de wooneisen van vandaag én morgen. Dankzij slim materiaalgebruik, waaronder Rockpanel Colours, herwinnen de robuuste, no-nonsense woningen bovendien de glans die ze na jaren waren verloren.

Lees meer
Rockpanel Stones Case Study Brugge
Commercial - Hotels & Restaurants
18 aug 2020

Rockpanel Stones Hotel Academie Brugge

De buitengevel van Hotel Academie, gelegen in hartje Brugge, ziet er sinds een ingrijpende renovatie helemaal anders uit. De gevelpanelen Rockpanel Stones, in de uitvoering Mineral Chalk, verfraaien het hotel met een moderne en lichte uitstraling.

Lees meer
case studie passiefhuis belgie
Residential - Single family houses
11 jun 2020

Strakke gevelbekleding van Rockpanel voor imposante passiefwoning

Een van de grootste gecertificeerde passieve eengezinswoningen ter wereld bevindt zich in Amay, België. Op een zeer ruim perceel, prachtig gelegen aan de rand van een bos, lieten Myriam Sendon en Bruno Diliberto hun droomwoning realiseren, naar een ontwerp van architectenatelier DSH. Rockpanel is een van de bevoorrechte partners van dit bijzondere project, dat uniek is in zijn genre.

Lees meer
case studie koningslaan nederland
Residential - Blocks of flats
11 jun 2020

Verticale schijnvoeg geeft gevel woongebouw koninklijk karakter

Aan de Koningslaan in Rotterdam (Nederland) is een ruim 90 meter lang appartementencomplex gerealiseerd. Ondanks de imposante lengte oogt het complex niet lang en monotoon. Dit is de verdienste van architectenbureau ZAAK VAN NN. Een slimme combinatie van verschillende materialen, waaronder Rockpanel Colours gevelplaten, levert een krachtig resultaat op.

Lees meer
Laad meer