Case Studies

Elk gebouw is ontworpen met een visie en een eigen verhaal. In tegenstelling tot het spreekwoord 'Ware schoonheid zit van binnen', brengt Rockpanel gevelbekleding de buitenkant van een gebouw pas echt tot leven!

Type gebouw

Type project

Merken

Landen

Producten

We hebben geen resultaten kunnen vinden.

Rockpanel Case Study Matrix
Public - Office / administration
20 jul 2021

Nieuw kantoorgebouw als visitekaartje

Al 30 jaar is MATRIX DOORS uit Boom specialist in sectionaalpoorten, met ondertussen ook de tweede generatie van de familie Nijs actief in het bedrijf. Het onafhankelijke Belgische familiebedrijf heeft zich doorheen de jaren gespecialiseerd in fabricage, verkoop en montage van sectionaalpoorten in zowel de privé- als industriesector. Tijdens het groeitraject ontstond de nood aan een nieuw kantoorgebouw. BAO-architecten uit Bornem ontwierp een markant en modern complex. MATRIX DOORS nam als specialist ter zake de gevelbekleding met Rockpanel Colours zelf voor zijn rekening.

Lees meer
Rockpanel Case Study
Vrije basisschool Sint-Jozef en Sint-Pieter 
Rockpanel Colours RAL 130 80 20 en RAL 130 50 30
Public - Schools / Universities
25 jun 2021

Kleurrijke gevelplaten verlenen uitstraling aan nieuwe school in Blankenberge

De nieuwe basisschool Sint-Jozef Sint-Pieter in Blankenberge is een ware eyecatcher. De kleurrijke gevelplaten van Rockpanel verlenen het gebouw een frisse uitstraling én de nodige robuustheid, wat erg van belang is in deze maritieme omstandigheden. AVDK aRCHITECten koos voor een compact gebouw met een splitlevelsysteem dat ook tot uiting komt in het kleurenspel van de gevel.

Lees meer
Rockpanel Case Study
Koninklijk Atheneum Pegasus 
Rockpanel Woods Teak
Public - Schools / Universities
25 jun 2021

KA Pegasus: pilootproject met warme en open uitstraling

Dat ook in scholenbouw gedurfde architectuur kan lonen, bewijst het in 2016 gerealiseerde nieuwe schoolgebouw van het Koninklijk Atheneum Pegasus in Oostende. Het ontwerp van architectenbureau Urban Platform zet in op complementariteit én contrast tussen de gebruikte materialen. De opvallende raampartijen worden afgewisseld met een gevelbekleding met een warme, authentieke uitstraling. Hiervoor werd een beroep gedaan op Rockpanel Woods. ‘Een esthetisch kwalitatieve, prijsvoordelige en onderhoudsvriendelijke oplossing’, klinkt het bij de architecten.

Lees meer
Rockpanel Case Study
Appartementencomplex De Philosoof in Zwolle
Rockpanel Woods Kersen
Rockpanel Woods Cherry
Residential - Blocks of flats
21 jun 2021

Brandveilige gevel van Rockpanel Woods voor Zwols appartementencomplex

VM Geveltechniek heeft de gevel van een appartementencomplex in Zwolle gerenoveerd. Het oude, afbladderende en loskomende multiplex is vervangen door niet-brandbare Rockpanel Woods gevelplaten. Hierdoor is de brandveiligheid met sprongen verbeterd, en blijft tegelijkertijd het warme en rustige gevoel van de gevel overeind.

Lees meer
Rockpanel Case Study
Christelijk Lyceum Veenendaal
Custom Metals mat glans + Colours RAL 9003, RAL 1015 en RAL 7016
Public - Schools / Universities
11 jun 2021

Christelijk Lyceum Veenendaal krijgt glanzende nieuwe jas aangemeten

Onlangs zijn de deuren geopend van het hernieuwde Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV). Architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture heeft de karakteristieke uitstraling van de betonnen structuur van de bestaande bebouwing gebruikt als decor voor het nieuwe pand. Het onregelmatige patroon van open en gesloten delen is bekleed met custom Rockpanel Metals voor een speelse, moderne uitstraling.

Lees meer
Rockpanel case study
Altis Rijswijk
Rockpanel Colours
Public - Gymnasiums / sportshalls
08 jun 2021

Sportcentrum krijgt bijzondere geperforeerde gevel

De sportclubs die voor een wedstrijd naar Rijswijk komen, kunnen het spiksplinternieuwe sportcomplex De Altis niet mislopen. Contrast is het sleutelwoord in het ontwerp van dit gebouw, dat sport, horeca en buitenactiviteiten met elkaar combineert.

Lees meer
Laad meer