Case Studies

Elk gebouw is ontworpen met een visie en een eigen verhaal. In tegenstelling tot het spreekwoord 'Ware schoonheid zit van binnen', brengt Rockpanel gevelbekleding de buitenkant van een gebouw pas echt tot leven!

Type gebouw

Type project

Merken

Landen

Producten

We hebben geen resultaten kunnen vinden.

Rockpanel Woods 
Case study Valburg Nederland
Public - Other

Levendige gevel van Rockpanel Woods verankert multifunctioneel centrum in omgeving

Op het Molenhoekplein in Valburg staat een spiksplinternieuw multifunctioneel centrum. Hoewel ‘t Knooppunt een stedelijk formaat heeft, past het perfect binnen de kleinschalige architectuur van het nog geen 2000 inwoners tellende dorp. Een ingenieus patroon van vier kleuren Rockpanel Woods gevelpanelen, afgewisseld met zwarte belijning, geven het gebouw de ideale schaal.

Lees meer
Case Study France Rodeilhac 
Rockpanel colours
Residential - Blocks of flats

Sociale huurwoningen gerenoveerd met elegante, duurzame gevelbekleding

Sociale woningcorporatie Toulon Habitat Méditerranée biedt een thuis aan vele inwoners in de regio Toulon (Frankrijk). Een van hun woningcomplexen, gelegen in het hart van historisch Toulon, heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Met dank aan de gevelbekleding van Rockpanel die gebruikt is kon de architect heel gemakkelijk creatieve vrijheid combineren met zeer goede duurzaamheid.

Lees meer
Case Study Rockpanel La Madeleine
Rockpanel Woods
Residential - Blocks of flats

Sociale huurwoningen in La Madeleine krijgen een upgrade

In La Madeleine, iets ten noorden van Lille (Frankrijk) vind je een wooncomplex met sociale huurwoningen dat is gerenoveerd met gevelbekleding van Rockpanel Woods en isolatie van ROCKWOOL. Deze combinatie van steenwolproducten maakt het gebouw brandveilig, energiezuinig en toekomstbestendig.

Lees meer
Rockpanel case study blauwe stad 
Rockpanel Woods Slate Oak
Residential - Single family houses

Oersterke gevel van Rockpanel Woods beschermt modern woonhuis

Een houten gevel die moeiteloos is opgewassen tegen het weidse en waterrijke gebied rondom het Oldambtmeer? Met hun nieuwbouwwoning in Blauwestad laten Rick Beekhuis en Lonneke Groteboer zien dat het kan. Dankzij gevelpanelen van Rockpanel Woods.

Lees meer
Rockpanel Case Study Oudsbergen Belgium
Rockpanel Woods Beuken
Residential - Blocks of flats
13 okt 2021

Uniforme gevel voor vierwoonst dankzij Rockpanel Woods

In de Heiderbosstraat in de fusiegemeente Oudsbergen bevindt zich ingebed in het groen een modern nieuwbouwproject naar een ontwerp van Buro B uit Genk. Achter de uniforme gevel gaan vier appartementen schuil met zicht op achterliggende weides en bos. De gevel op het gelijkvloers werd bekleed met Rockpanel Woods Beuken, waardoor het één bouwvolume lijkt met een visuele continuïteit.

Lees meer
Rockpanel Case Study
Lokeren Belgium
Rockpanel Premium A2
Residential - Blocks of flats
12 okt 2021

Indrukwekkende gevelrenovatie voor beeldbepalend flatgebouw Lokeren

De buitengevel van het hoogste woongebouw in Lokeren is ingrijpend gerenoveerd. De kenmerkende grauwe betonnen gevel is warm en brandveilig ingepakt en aangekleed met Euroklasse A2 Rockpanel Metals gevelpanelen die het flatgebouw een bijzondere uitstraling geven. Een speciale metallic glanscoating zorgt ervoor dat het gebouw vanuit iedere hoek anders wordt beleefd.

Lees meer
Laad meer