01

Natuurlijk, duurzaam materiaal

Echt hout lijkt een natuurlijk, duurzaam materiaal. In werkelijkheid heeft hout echter heel wat behandelingen nodig voor het geschikt is als bouwmateriaal. Rockpanel Woods is daarentegen een natuurproduct: het is gemaakt van het natuurlijke materiaal basalt. De aarde produceert elk jaar veel meer van dit vulkanische gesteente dan we gebruiken voor de productie van steenwolproducten.

02

Van nature brandveilig

Basalt, het belangrijkste bestanddeel van Rockpanel gevelbekleding, kan van nature extreem hoge temperaturen weerstaan. Dat betekent dat onze brandbestendigheid van binnenuit komt en er geen chemische brandvertragers nodig zijn. Rockpanel Woods A2 gevelpanelen zijn veilig voor toepassingen in hoogbouw en hoogrisicogebouwen. Ze zijn geclassificeerd als Euroklasse A2-s1, d0 (onbrandbaar).

03

Blijvend mooie gevels

Rockpanel Woods gevelbekleding is erg duurzaam en blijft er decennialang prachtig uitzien. Het materiaal is vochtbestendig en zal niet uitzetten of krimpen, zelfs bij grote verschillen in temperatuur of luchtvochtigheid. Hierdoor zijn zeer smalle voegen van 5 mm mogelijk. Het plaatmateriaal biedt optimale kleurvastheid en de houtdesigns, die geen visuele repetitie hebben, zien er zo authentiek uit dat ze bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout.

04

Onderhoudsarm

Bij echt hout zal op termijn altijd houtrot ontstaan, zelfs na behandelingen. Rockpanel Woods gevelpanelen hebben een officieel bevestigde levensduur van 50 jaar. De platen zijn onderhoudsarm, en delamineren en rotten niet.Omdat al onze Rockpanel Woods-gevelpanelen standaard voorzien zijn van een ProtectPlus-coating, spoelt de regen het meeste vuil op de gevel gewoon weg. Zelfs graffiti kan eenvoudig worden verwijderd.

05

De bewerkbaarheid van hout met de robuustheid van steen

Rockpanel Woods-gevelpanelen zijn net zo makkelijk te bewerken als hout en er is geen speciaal gereedschap nodig. Door het lage gewicht zijn ze heel makkelijk te hanteren en te installeren. Rockpanel Woods heeft daarmee alle voordelen van echt hout, met de robuustheid en brandveiligheid van steen.