Image for the link to the Reference Locator

Case Studies

Elk gebouw is ontworpen met een visie en een eigen verhaal. In tegenstelling tot het spreekwoord 'Ware schoonheid zit van binnen', brengt Rockpanel gevelbekleding de buitenkant van een gebouw pas echt tot leven!

Type gebouw

Type project

Merken

Landen

We hebben geen resultaten kunnen vinden.

case studie passiefhuis belgie
Residential - Single family houses
11 jun 2020

Strakke gevelbekleding van Rockpanel voor imposante passiefwoning

Een van de grootste gecertificeerde passieve eengezinswoningen ter wereld bevindt zich in Amay, België. Op een zeer ruim perceel, prachtig gelegen aan de rand van een bos, lieten Myriam Sendon en Bruno Diliberto hun droomwoning realiseren, naar een ontwerp van architectenatelier DSH. Rockpanel is een van de bevoorrechte partners van dit bijzondere project, dat uniek is in zijn genre.

Lees meer
case studie koningslaan nederland
Residential - Blocks of flats
11 jun 2020

Verticale schijnvoeg geeft gevel woongebouw koninklijk karakter

Aan de Koningslaan in Rotterdam (Nederland) is een ruim 90 meter lang appartementencomplex gerealiseerd. Ondanks de imposante lengte oogt het complex niet lang en monotoon. Dit is de verdienste van architectenbureau ZAAK VAN NN. Een slimme combinatie van verschillende materialen, waaronder Rockpanel Colours gevelplaten, levert een krachtig resultaat op.

Lees meer
case studie moerzeke belgie
Residential - Single family houses
11 jun 2020

Een modern woonhuis met een frisse, strakke uitstraling

In het Belgische Moerzeke (Hamme) heeft Wim Smekens, zaakvoerder van Smekens Constructors BVBA, zijn eigen woning bekleed met gevelbekleding van Rockpanel. Als aannemer gespecialiseerd in daken en gevels kende hij het product al goed. Door zijn positieve ervaringen twijfelde hij geen moment over de keuze voor Rockpanel voor zijn eigen woonhuis.

Lees meer
Biosphera Equilibrium
Public - Other
09 jun 2020

Biosphera Equilibrium: een innovatieve woonunit bekleed met Rockpanel

Hoe ziet het huis van de toekomst eruit? Biosphera Equilibrium, een innovatieve woonmodule, geeft een inkijkje in hoe het zou kunnen zijn. Dit reizende prototype van een passiefwoning mag dan klein zijn, maar biedt alles wat je nodig hebt voor een aangenaam, gezond en groen leven. Producten van zowel ROCKWOOL als Rockpanel dragen bij aan de ambitieuze doelstellingen.

Lees meer
Skyline Bournemouth (Oxford Road Student Accommodation)
Residential - Blocks of flats
04 jun 2020

Brandveilige, levendige gevel voor hoogbouwcomplex met studentenwoningen

De drukke wijk Lansdowne in Bournemouth vormt voor duizenden studenten van Bournemouth University hét middelpunt van hun studentenleven.

Lees meer
study case tiel 2
Commercial - Other
17 mei 2020

Markante gevel voor nieuw revalidatiecentrum Tiel

Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) heeft in Tiel een nieuw revalidatiecentrum gerealiseerd. Na een prijsvraag onder de medewerkers, heeft het gebouw de naam Markant gekregen. Niet zonder reden: dankzij de opvallende, ovale gevels van glas, baksteen en drie tinten Rockpanel Woods drukt het pand een unieke stempel op de omgeving.

Lees meer
Laad meer