Schoolproject: De Boomhut

In Zaltbommel werd een uniek brede schoolproject opgezet dat in de wijde regio én daarbuiten ook een ‘brede interesse’ wekt omwille van de exclusieve architectuur.

Projectleider Sebastiaan Robben van architectenbureau De Snoeken in ‘s Hertogenbosch had een belangrijk aandeel in de realisatie van het project. Hij bedacht, samen met z’n collega’s, een uniek boomhutconcept en koos voor Rockpanel Woods om het verhaal te illustreren … De Boomhut huisvest een openbare school en een christelijke school in één gebouw, ontworpen om ook toekomstige openbare huisvestingsbehoeften te kunnen opvangen.

Rockpanel Woods, even mooi en zoveel duurzamer als hout.

Wat andere houtprintproducenten misten, kon Rockpanel wel bieden: een houtprint die geen eindeloos herhaalde copie is, maar waarmee de beoogde variëteit in het houtuitzicht kon gerealiseerd worden. Het materiaal is grof, de kleurentonaliteit gevarieerd en de structuur geheel afgestemd op externe toepassingen. Rockpanel Woods is bovendien een duurzaam materiaal. Het vraagt geen onderhoud en gaat heel lang mee, mét behoud van al z’n kwaliteiten.

Ook de grote brandveiligheid was voor de ontwerpers een belangrijke factor. En last but not least : Rockpanel besteedt ook een grote aandacht aan het architecturale aspect. Als architect wil je een verhaal vertellen. Met Rockpanel Woods is het in dit geval een volstrekt geloofwaardig verhaal geworden.

rockpanel