Rockpanel realiseert driedimensionale gevel in Rusland

De recente opening van een multifunctioneel technologiepark, de “Navigator Campus” in Kazan, Rusland, trok meteen de aandacht van het grote publiek. Het is het eerste particuliere technologiepark in Rusland dat state-of-the-art-projecten als aangepaste robotica, 3D-printen, slimme apparaten en draagbare slimme systemen voor huiselektronica ontwikkelt. De Navigator Campus omvat zowel kantoorruimten als laboratoria uitgerust met de nieuwste technologie en alle benodigdheden voor kantoren en laboratoria.

Dat het in het technologiepark volop draait om innovatief werk is ook terug te zien in de gevel van het gebouw – de 3D gevel is bekleed met een combinatie van Rockpanel Woods en Rockpanel Colours in wit. Hierdoor krijgt het high-tech-gebouw een originele look. De unieke karaktereigenschappen en vele verwerkingsopties van Rockpanel maakten de creatie van deze gevel mogelijk. De topkwaliteit-isolatie in het gebouw werd geleverd door ROCKWOOL’s energie-efficiënte steenwol.

Elke gevelplaat werd verdeeld in meerdere driehoeken, steeds in een iets andere vorm. Zo werd een unieke gevel opgebouwd waarvan geen stukje hetzelfde is. Hoewel Rockpanel licht van gewicht is, is het materiaal toch zo robuust als steen. De weer- en vochtbestendige eigenschappen zorgen ervoor dat de zijkanten van het bord geen speciale behandeling nodig hadden, wat zowel tijd als kosten bespaart.

De brandveiligheid van de panelen van Rockpanel is een ander voordeel dat meespeelde in de beslissing om Rockpanel als gevelbekleding te gebruiken in dit project. De toegepaste gevelbekleding voldoet, net als de andere producten van Rockpanel, aan de Euroklasse B-s2, d0. Daarnaast biedt Rockpanel ook A2-panelen (FS-Xtra) aan, die zelfs Euroklasse A2-s1, d0 hebben. Hierdoor kunnen deze panelen gebruikt worden als niet-brandbare bouwmaterialen in gebouwen waar het hoogste niveau van brandveiligheid is vereist, zoals hoge flatgebouwen, kinderopvangcentra, scholen en ziekenhuizen.

De gevelbekledingspanelen van Rockpanel geven gebouwen een onderscheidend karakter, wat bewezen wordt met dit innovatieve, visueel uitzonderlijke, creatieve en toch duurzame project.  

rockpanel