Sélectionnez la langue
Nederlands
Kies voor het allerhoogste en laat iets na voor de toekomst
Over Rockpanel

Kies voor het allerhoogste en laat iets na voor de toekomst

Er is iets bijzonders aan de hand met echt grote architectuur. Als je ernaar kijkt weet je dat de oorspronkelijke visie is uitgevoerd, zonder concessies te doen. Grote architectuur is altijd de uitkomst van een combinatie van nieuwe ideeën, de nieuwste materialen en technologie en trouw aan de oorspronkelijke visie. En natuurlijk: hoe meer een architect de grenzen van het mogelijke oprekt, hoe belangrijker het wordt deskundige partners in het project te betrekken om die visie te verwerkelijken.

Release the natural power of stone to enrich modern living

Dankzij het gebruik van flexibele, esthetisch veelzijdige bouwmaterialen kunnen architecten groot dromen en ontstaan ruimten waarin bewoners zich op hun gemak en geïnspireerd voelen.

Al onze Rockpanel producten zijn gemaakt van basalt, een natuurlijk vulkanisch gesteente uit duurzame bron waarmee onze gevelpanelen de voordelen van steen en hout kunnen combineren. Al onze producten zijn ongelooflijk slijtvast en extreem veelzijdig. Zij vormen de voorhoede in het architectuurlandschap van vandaag en morgen.

Looking behind the facades of success

Werken aan moderne gebouwen voor nu en volgende generaties

Al meer dan 25 jaar dragen onze producten bij aan het creëren van mooie en comfortabele gebouwen die vandaag de dag nog net zo indrukwekkend zijn als op de dag waarop ze gebouwd werden. In heel Europa laten architecten hun creativiteit de vrije loop en geniet iedereen van de inspirerende gebouwen die met onze producten zijn ontworpen.

Door middel van een uniek en innovatief proces ontstaat een robuuste en gemakkelijk verwerkbare gevelplaat met een reeks unieke voordelen en ongekende mogelijkheden.

Mede dankzij hun oorsprong vergen de platen weinig onderhoud, blijven de kleuren stabiel en rotten of delamineren ze niet. Uw project blijft gedurende langere tijd zijn frisse en originele uitstraling behouden. De levensduur van de platen is onafhankelijk vastgesteld op minimaal 60 jaar.

Echte duurzaamheid met een grenzenloze designvrijheid.

Wij delen allemaal hetzelfde thuis, de aarde, en willen dat zij een prettige leefomgeving blijft voor toekomstige generaties. De grondstof die wij gebruiken is ruim beschikbaar en duurzaam: onze prachtige planeet maakt jaarlijks zelfs meer basalt aan dan we gebruiken. Dankzij ons unieke en hoogst efficiënte productieproces kunnen we meer dan 400 m² Rockpanel platen vervaardigen uit 1 m³ basalt.

En als het tijd is voor een creatieve update, dan zijn onze panelen volledig recyclebaar en zonder kwaliteitsverlies bruikbaar voor de productie van nieuwe steenwolproducten. Daarnaast kan tot wel 50% van ons basismateriaal bestaan uit hergebruikte materialen. 

Een keuze voor duurzame producten is geen keuze tegen de esthetiek. Vele projecten in heel Europa en de rest van wereld hebben het al aangetoond: geavanceerde architectuur en duurzaamheid gaan perfect samen.

Gebouwd op een stevig fundament

Wij zijn met trots onderdeel van de ROCKWOOL Groep - wereldleider op het gebied van steenwoloplossingen. Met dit internationaal gerenommeerde moederbedrijf als stevig fundament zijn wij in de positie om innovatief, snel en flexibel te zijn.

Al meer dan 80 jaar verrijkt de ROCKWOOL Group het leven van iedereen die met onze oplossingen in aanraking komt. Met steen, één van de ruimst beschikbare natuurlijke materialen ter wereld, zijn we in staat een groot aantal belangrijke hedendaagse en toekomstige uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en duurzame ontwikkeling aan te gaan.

Onze mensen zijn ons belangrijkste kapitaal en we doen wat we doen met ongekend enthousiasme. We delen graag onze kennis om jou te ondersteunen bij het creëren van geweldige gevels en het tot leven wekken van de visie van de architect. Onze producten worden dan ook al vele jaren toegepast in woningbouwprojecten, productiefaciliteiten en openbare en commerciële gebouwen in Europa.

 
The secrets of modern living

En als dat nog niet reden genoeg is om voor Rockpanel plaatmateriaal te kiezen: onze panelen zijn uitermate geschikt voor duurzame bouwprojecten, zoals passief wonen, waar nul uitstoot de norm is.

Back