Waarom onbrandbare gevelbekleding voor hoogbouw en hoogrisicogebouwen?

Download onze brochure over brandveiligheid

Zowel voor hoogbouw als hoogrisicogebouwen kan de impact van een brand rampzalig zijn. In hoge gebouwen en andere plaatsen waar grote aantallen mensen wonen, slapen en werken, is het belangrijk om zo veel mogelijk aandacht te besteden aan de (brand)veiligheid. De risico's moeten zo beperkt mogelijk worden gehouden, zodat (kwetsbare) bewoners veilig blijven.

De risico's van brandbare gevelbekleding

Wanneer er brandbare materialen worden gebruikt voor gevelbekleding en/of isolatie, brengt dat grotere risico’s met zich mee. De kans is groter dat een brand zich via de gevel kan verspreiden, waarbij meer giftige rook vrijkomt, of dat de brand zich naar andere verdiepingen verspreidt wanneer het vuur met brandbare materialen in contact komt. Deze risico's kunnen zelfs nog groter worden als de brandbare materialen niet op de juiste manier zijn geïnstalleerd.

Houd de mensen in je gebouw veilig: gebruik niet-brandbare gevelbekleding
De verspreiding van een brand in hoogbouw en hoogrisicogebouwen voorkomen

De beste manier om brandveiligheid in hoogbouw en hoogrisicogebouwen te garanderen is door uitsluitend niet-brandbare bouwmaterialen te gebruiken. Maak de juiste keuze voor de isolatie, gevelbekleding, achterconstructies enz. Zolang niet-brandbare materialen (Euroklasse A1 en A2) worden gebruikt, zijn er geen risico's verbonden aan de gevelbekleding of de isolatie. Deze materialen dragen niet bij tot de vorming of de verspreiding van een brand en zorgen ervoor dat de gevel aan de strengste brandveiligheidsnormen voldoet.

Maak uw gebouwen brandbestendig – ook op lange termijn. Werk bij huidige of toekomstige hoogbouw en hoogrisicogebouwen al in de ontwerpfase de potentiële gevaren weg.

 

Alles wat u moet weten over brandveilige gevelbekleding

Wilt u een uitgebreide presentatie krijgen over brandveiligheid in combinatie met gevelbekleding, waarbij we ook ingaan op vraagstukken die bij u spelen? Voor architecten en aannemers, organiseren wij graag een gratis Lunch & Learn-sessie, over dit onderwerp!

Meld je nu aan!
Corporate, meeting, business, team

Geïnteresseerd in een gratis Rockpanel FS-Xtra (A2) monster?

Rockpanel plaatmateriaal is niet allen brandveilig maar biedt nog veel meer voordelen voor uw project. Overtuig uzelf!

Vraag nu een gratis A2 monster aan

Meer informatie over brandveiligheid

rockpanel