Veiligheid staat voorop. Geen compromissen.

Rockpanel A2 platen (FS-Xtra - A2-s1, d0) - Gevelbekleding

Download onze brochure over brandveiligheid

Bij Rockpanel vinden we dat iedereen een veilige omgeving verdient. Waar je ook woont, werkt, speelt of leert: veiligheid komt op de eerste plaats. 

Om de brandveiligheid in hoogbouw en hoogrisicogebouwen te garanderen, moeten we allemaal samenwerken. Elk van ons moet zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn bijdrage leveren.

We bouwen samen aan de toekomst. Laten we het op de juiste manier doen. Vuurbestendig, toekomstbestendig.

ExtraCare Longbridge in Birmingham (United Kingdom) with Rockpanel Woods FS-Xtra facade cladding

Dankzij de geavanceerde kenmerken van brandveilige en duurzame Rockpanel A2 (FS-Xtra) gevelplaten verleent u een extra dimensie aan uw gevelontwerp. Dit elegante plaatmateriaal combineert brandveiligheid met een breed assortiment aan esthetische designs en RAL-kleuren, en zorgt ervoor dat uw gebouw voldoet aan de Europese brandveiligheidseisen of deze in sommige gevallen zelfs overschrijdt.

Aluminium of stalen constructie

Bevestigd op een aluminium of stalen draagconstructie met blindklinknagels, voldoen de premium ‘A2(FS-Xtra)’ platen in combinatie met minerale wol isolatie aan de Europese brandklasse A2-s1, d0 en mogen ze conform de nationale bouwvoorschriften als onbrandbaar worden geclassificeerd.

Ventilated sub-frame constructions with Rockpanel exterior cladding boards

Extra voordelen dankzij grotere plaatdikte

De speciale A2(FS-Xtra) variant is eenvoudig te onderscheiden van het standaard Rockpanel Durable plaatmateriaal door de plaatdikte van 9 mm. Deze extra dikte biedt een hele reeks bijkomende voordelen:

  • Montage met een grotere spanwijdte,
  • Betere weerstand tegen windbelasting
  • Kostenbesparende draagconstructie

Met FS-Xtra gaan duurzaamheid en brandveiligheid hand in hand

Duurzaamheid ligt aan de basis van al onze Rockpanel producten en fabricageprocessen. Zo kunnen architecten en opdrachtgevers er zeker van zijn dat onze producten beantwoorden aan al hun milieu-, brandveiligheids- en bekledingseisen; met de meest uiteenlopende designmogelijkheden in één elegant en veilig totaalpakket.

Rockpanel A2(FS-Xtra) gevelbekleding is bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij een hoge mate van brandveiligheid wenselijk of vereist is.

Alles wat u moet weten over brandveilige gevelbekleding

Wilt u een uitgebreide presentatie krijgen over brandveiligheid in combinatie met gevelbekleding, waarbij we ook ingaan op vraagstukken die bij u spelen? Voor architecten en aannemers, organiseren wij graag een gratis Lunch & Learn-sessie, over dit onderwerp!

Meld je nu aan!
Corporate, meeting, business, team

Geïnteresseerd in een gratis Rockpanel FS-Xtra (A2) monster?

Rockpanel plaatmateriaal is niet allen brandveilig maar biedt nog veel meer voordelen voor uw project. Overtuig uzelf!

Vraag nu een gratis A2 monster aan

Lees meer over de brandveiligheid van gevelbekleding

rockpanel