Geïnspireerd door de natuur

Imagine... het onmogelijke mogelijk

Met onze Rockpanel Stones-lijn zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Buigen, vormen, graveren, perforeren: het kan allemaal!

Laat je inspireren door het productaanbod van 13 designs en kleuren of bespreek de mogelijkheden voor een ontwerp op maat.

Onze panelen zijn licht, duurzaam, brandveilig en gemakkelijk te verwerken en schoon te maken.

Introduction campaign 2 new Rockpanel Stones designs
Klaar om je creativiteit te uiten met Rockpanel Stones?

Ons Rockpanel Stones assortiment

Imagine...

... steen dat buigzaam is

Zo sterk als steen, maar toch flexibel

 Rockpanel Stones combineert het beste van twee werelden: de panelen zien eruit als steen en hebben dezelfde vuurbestendige eigenschappen, maar kunnen ook gebogen en gevormd worden.

Nadat de panelen naar wens gevormd en geplaatst zijn, hoef je je geen zorgen te maken over krimpen of uitzetten. De panelen reageren niet op temperatuurverschillen of vocht, waardoor ze gegarandeerd dimensiestabiel blijven.

Hierdoor worden smalle voegen van slechts 5 mm mogelijk.

... steen zo licht als hout

Makkelijk te verwerken, efficiënt te plaatsen

Dankzij hun lage gewicht – de 8 mm dikke panelen wegen slechts 8.4 kg/m² - zijn Rockpanel Stones gevelpanelen heel makkelijk te verwerken. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor toepassing in hoogbouw.

Door het verwerkingsgemak zijn ze snel te monteren, waardoor je tijd - en dus geld - bespaart. De panelen kunnen op locatie op maat worden gezaagd met standaard gereedschap. De randen hoeven niet speciaal behandeld te worden en de panelen kunnen op een simpele achterconstructie van hout of aluminium geplaatst worden.

Voor de bevestiging kun je kiezen voor roestvrije schroeven, klinknagels of semi-onzichtbare nagels. Zelfs onzichtbare bevestiging is mogelijk door een speciale lijm.

... volledig flexibele verwerking

Speciaal gereedschap is niet nodig

Op zoek naar een oplossing voor gevelbekleding waar elke installateur of aannemer mee kan werken? De installatie van Rockpanel gevelpanelen, waaronder onze Stones-lijn, is heel gemakkelijk.

Je kunt de panelen verwerken met standaard gereedschappen. Alles waarmee je hout kunt bewerken is ook geschikt voor onze panelen.

Ga je voor een design met bijzondere perforaties of graveringen? Vrijwel alles is mogelijk! Dit soort detailleringen kun je ter plaatse uitvoeren met de hoogste precisie. Laat die tijdrovende voorbereidingen dus maar achterwege!

Makkelijker wordt het niet!

... bouwen aan creaties voor de toekomst

De panelen van Rockpanel zijn klaar voor een duurzame toekomst

Bij een sprekend gevelontwerp hoort natuurlijk de allerbeste uitvoering. Met Rockpanel Stones zijn gebouwen klaar voor de volgende decennia. Voor ons heeft duurzaamheid niet alleen te maken met technische kwaliteit: ook qua esthetiek gaan we voor het beste.

De unieke eigenschappen van Rockpanel gevelpanelen garanderen een langdurige topkwaliteit.

Weersomstandigheden als regen, wind en zon kunnen gebouwen soms sterk beïnvloeden. Gelukkig zijn de gevelpanelen van Rockpanel op alles voorbereid. De panelen zijn ongevoelig voor vocht en UV-bestendig. Dat voorkomt zowel thermale uitzetting als kleurvervaging. Met een ProtectPlus-coating wordt het oppervlak zelfreinigend en maakt vuil geen kans.

Onze panelen zijn daardoor klaar om te schitteren – nu en in de toekomst.

... onbeperkte designvrijheid

Creativiteit zonder grenzen

Door het gebruiksgemak en de vele mogelijkheden voor buigen en vormen, zijn er met Rockpanel Stones vrijwel geen grenzen meer in creativiteit.

Met dertien design-variaties binnen de drie looks ‘Mineral’, ‘Basalt’ en ‘Concrete’ hebben architecten en ontwerpers veel mogelijkheden om visionaire gevels te creëren met een authentieke steen-look.

Op zoek naar een specifieke kleur of steen-look? De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt! Neem contact op om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor een op maat gemaakt ontwerp.

Introduction campaign 2 new Rockpanel Stones designs

Een brandveilige oplossing

Veiligheid staat voorop. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn als het om mensenlevens gaat. Rockpanel gevelbekleding is zeer brandveilig: het is gemaakt van steenwolvezels van het natuurlijke vulkanische gesteente basalt.

Lees meer over brandveiligheid
rockpanel