Image for the link to the Reference Locator

Case Studies

Elk gebouw is ontworpen met een visie en een eigen verhaal. In tegenstelling tot het spreekwoord 'Ware schoonheid zit van binnen', brengt Rockpanel gevelbekleding de buitenkant van een gebouw pas echt tot leven!

Type gebouw

Type project

Merken

Landen

We hebben geen resultaten kunnen vinden.

project barendrecht 1
Industrial - Distribution center
02 apr 2020

Distributiecentrum straalt na 10 jaar nog als nooit tevoren

Hollander Barendrecht, een dochterbedrijf van The Greenery, zorgt ervoor dat vele supermarkten in Nederland dagelijks verse en gekoelde producten geleverd krijgen. In 2008 opende het nieuwe versdistributiecentrum haar deuren. Een ingenieus ontwerp en slim gebruik van duurzame materialen zorgen ervoor dat het pand, dat inmiddels ruim 10 jaar oud is, er nog altijd als nieuw uitziet.

Lees meer
Klostermarksskolen in Roskilde, Denmark cladded with Rockpanel Colours RAL 7016 and RAL 7021 facade cladding
Public - Schools / Universities
05 feb 2020

Klostermark-school Roskilde: een duurzame schoolomgeving

Tegenwoordig is meer waarde halen uit minder middelen een steeds belangrijker ontwerpdoel. Bij het ontwerpen van de Klostermark-school kozen de architecten duurzame bouwmaterialen en richtten ze zich op een optimale benutting van ruimte en een zo laag mogelijk energieverbruik.

Lees meer
Bonarka For Business, Building F of B4B Office Park in Krakow, Poland, cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Commercial - Office / administration
04 feb 2020

Bonarka For Business (Polen): kantoordesign voor de toekomst

Vlakbij Bonarka City Center, een populair winkelcentrum in Krakau (Polen), ligt Bonarka for Business (B4B). Dit prijswinnende kantoorpark bestaat uit 10 innovatieve gebouwen. Een daarvan, ‘Gebouw F’, is bekleed met Rockpanel Woods.

Lees meer
Belle Vue Brewery in Brussels, old brewery transformed into Hotel Belvue. This building is clad with Rockpanel Ply facade cladding.
Commercial - Hotels & Restaurants
04 feb 2020

Brouwerij Belle Vue: van oude bierbrouwerij naar modern hotelcentrum

Wat eerst de oude bierbrouwerij Belle Vue was, is nu een horecacentrum, waar Hotel Belvue, het eerste volledig passieve hotel van België een groot deel van vormt. Architectuurbureau l’Escaut was verantwoordelijk voor de renovatie, waarbij Rockpanel Ply als gevelmateriaal werd toegepast.

Lees meer
EromesMarko office building and factory in Wijchen, Netherlands cladded with Rockpanel Woods (custom design) facade cladding.
Commercial - Office / administration
29 okt 2019

Fabriek wordt blikvanger door unieke gevel

Het hoofdkwartier van EromesMarko, een bedrijf dat innovatieve inrichtingsconcepten creëert voor onderwijsgebouwen, heeft een flinke verbouwing ondergaan. De fabriek in Wijchen, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd, stamt uit 1967. Door de jaren heen vonden er meerdere uitbreidingen plaats, maar nu was het tijd voor een flinke renovatie. Architect Martijn de Waal van DUAL architects ontwierp een fabrieksgebouw waarbij duurzaamheid de boventoon voert – zowel binnen als buiten.

Lees meer
Sherwin office in Kortenberg, Belgium cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding.
Commercial - Office / administration
24 sep 2019

Nieuwe voorgevel met kleurschakeringen blijkt schot in de roos

Als afwerkingsbedrijf dat sterk inzet op renovatieprojecten met een krachtige, opvallende uitstraling sprak het voor zich dat Sherwin van hun nieuwe kantoorgebouw in Kortenberg een waar pronkstuk wilde maken. Een oogverblindende voorgevel kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. De magische kleurschakeringen van Rockpanel Chameleon droegen bij aan het effect.

Lees meer
The new Sydhaven school in Copenhagen, Denmark with Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
23 sep 2019

De school als verbindende factor tussen een stad en haar haven

In Sydhavnen (Zuidhaven), een wijk van Kopenhagen, staat een school die grensverleggend en uniek is. De architectuur weerspiegelt de visie van de school: een verbindende factor vormen tussen de stad, de haven en de gemeenschap.

Lees meer
Tours Bièvre in Antony, France cladded with Rockpanel Colours and Woods facade cladding
Residential - Blocks of flats
26 jul 2019

Renovatie appartementencomplex combineert brandveiligheid met design - Bièvre torens Antony Parijs

Voor veel architecten is het een uitdaging om gebouwen te ontwerpen die niet alleen al hun designdromen vervullen, maar ook optimale brandveiligheid garanderen. Er zijn verschillende manieren om aan de regelgeving op het gebied van veiligheid te voldoen, maar wat is de beste optie als je niet wil inleveren op design?

Lees meer
Student home Kotville, Brugge - Belgium. Rockpanel Woods, Rockpanel Colours.
Residential - Blocks of flats
25 jul 2019

Studentenresidentie Kotville: opvallende gevel in evenwicht met de omgeving - Kotville Brugge

Hoe vind je de balans tussen opvallen en toch in de omgeving opgaan? Dat was het vraagstuk waar BAU architectenbureau B. & C. Coussée mee te maken kreeg bij het ontwerp voor Kotville. Deze studentenresidentie in Brugge ligt tussen een expresweg en een wijk met eengezinswoningen.

Lees meer
Swimming pool Wodny Park in Tychy, Poland cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding
Commercial - Other
22 jul 2019

Innovatief waterpark in Polen trekt de aandacht - Wodny Park Tychy

Wodny Park in Tychy is het meest energie-efficiënte waterpark van Polen, en misschien wel van heel Europa. Het innovatie gebouw, dat diverse prijzen heeft gewonnen, tilt ‘kleurrijk’ naar het hoogste niveau. De prachtige Rockpanel Chameleon-gevels trekken volop de aandacht.

Lees meer
Houses in Wijbosch, Netherlands cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Residential - Single family houses
18 jul 2019

Beukenhof Wijbosch - Natuurlijke gevel verankert nieuwe woonwijk in omringend landschap

Op het terrein van de Sint-Servatiuskerk in het Brabantse Wijbosch zijn onlangs de deuren geopend van nieuwbouwproject De Beukenhof. Dit nieuwe woonwijkje kenmerkt zich door een stoere, eigentijdse architectuur, maar sluit door slim gebruik van natuurlijke materialen ook naadloos aan bij het omringende landschap.

Lees meer
Sheffield Hallam University, in Sheffield, United Kingdom with glued and routed Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
28 jun 2019

Sheffield Hallam University: een knap staaltje kunst in het hart van de campus

Rockpanel gevelbekleding vormde de verbluffende basis voor een wel heel bijzonder gebouw in het nieuwe ‘Heart of the Campus’ van de Sheffield Hallam University. Dit drie verdiepingen tellende gebouw bestaat uit een gevel waarin een waar kunstwerk gegraveerd is. De campus biedt meer dan 7.400 m2 ruimte en staat centraal in de doelstelling van de universiteit om faciliteiten en lesruimte van topkwaliteit te leveren aan haar 35.000 studenten.

Lees meer
ExtraCare Longbridge in Birmingham (United Kingdom) with Rockpanel Woods FS-Xtra facade cladding
Commercial - Other
26 jun 2019

Dorpsgevoel houdt senioren veilig en gezond in Birmingham

ExtraCare Longbridge vormt het thuis van meer dan 300 ouderen in Birmingham (Verenigd Koninkrijk). Dit complex, gebouwd als een dorp, is ontworpen om de bewoners aan te sporen en te ondersteunen in een onafhankelijke, verrijkende levensstijl. Het biedt betaalbare en flexibele woonopties, met alle faciliteiten die ze nodig hebben – nu of in de toekomst – binnen handbereik.

Lees meer
The Flower Bowl Entertainment Centre in Preston, United Kingdom cladded with Rockpanel Colours and Stones facade cladding
Commercial - Other
26 jun 2019

Rockpanel kunst floreert op de Barton Grange Flower Bowl

De Flower Bowl is een innovatieve, multifunctionele vrijetijdsbestemming. Het grote activiteitencentrum ligt naast het Barton Grange tuincentrum en de Barton Grange jachthaven in Lancashire in het noorden van Engeland.

Lees meer
Sale de Sports in Celles, Belgium cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Public - Gymnasiums / sportshalls
17 jun 2019

Een nagelnieuwe sporthal met houten gevel

In de gemeente Celles-en-Hainaut kunnen de bewoners sinds februari 2019 sporten, dansen of yoga beoefenen in een nagelnieuwe sporthal, met een uiterlijk dat zich duidelijk onderscheidt van andere realisaties in haar soort. Wat geeft dit complex een uniek karakter? De gevel van het gebouw en de Rockpanel Woods-panelen waarmee hij bekleed is. De gevelpanelen blinken uit door de variatie die ze creëren, zowel qua kleur als dimensies.

Lees meer
The Christophorus school in Mülheim-Kärlich (Germany) with (engraved) Rockpanel Metallics and Rockpanel Colours exterior cladding boards
Public - Schools / Universities
13 jun 2019

Een kunstwerk van een gevel

Robuust, duurzaam en onderhoudsarm: dat waren de voorwaarden voor de nieuwbouw van de Christophorus-school in Mülheim-Kärlich (Duitsland). De panelen van Rockpanel bleken aan al deze eisen te voldoen. Daarnaast hadden ze nog een ander groot voordeel: het was mogelijk om er een prachtig kunstwerk in te graveren, zonder dat materiaal daarvoor extra behandeld hoefde te worden.

Lees meer
GBS Nordhorn in Nordhorn, Germany cladded with Rockpanel Woods and Chameleon facade cladding
Public - Schools / Universities
12 jun 2019

Een facelift voor het beroepsonderwijs in Nordhorn

GBS Grafschaft Bentheim, een instelling voor beroepsonderwijs in het Duitse Nordhorn, net over de grens bij Overijssel heeft een flinke metamorfose ondergaan. De verouderde gevel heeft plaatsgemaakt voor de moderne, duurzame gevelplaten van Rockpanel. Dankzij deze oplossing is de school nu klaar voor de toekomst.

Lees meer
Multi Family housing in Ypres, Belgium cladded with Rockpanel Colours and curved.
Residential - Blocks of flats
14 feb 2019

Traditionele gevel gewikkeld in een witte sluier

Met de opvallende inzending voor huisvestingsmaatschappij ‘Ons onderdak’ won architectenatelier Vyvey & partners de ontwerpwedstrijd voor een appartementencomplex in het Belgische Ieper. Het project is een bijzondere combinatie van drie tinten grijze baksteen en witte Rockpanel-gevelplaten die om het gebouw heen golven.

Lees meer
Beach bar in Konstanz, Germany for the Seezeit Studentenwerk with Rockpanel Natural exterior cladding
Commercial - Hotels & Restaurants
13 feb 2019

Beach Bar Seezeit in Konstanz: slim ontwerp voor een bijzondere sfeer

Een gebouw van slechts 60 m² volledig uitrusten als strandbar vergt de nodige creativiteit. De architecten van Lutz + Roos lieten een indrukwekkend staaltje vakmanschap zien met hun ingenieuze ontwerp van Beach Bar in Konstanz, Duitsland.

Lees meer
Vestegnen HF & VUC Building, educational institution Rødovre, Denmark cladded with Rockpanel Colours facade cladding.
Public - Schools / Universities
06 feb 2019

Vestegnen HF & VUC: een inspirerende leeromgeving

Vestegnen HF & VUC is een onderwijsinstelling voor tieners en volwassenen. Een van hun locaties ligt in Rødovre, een stad iets ten westen van Kopenhagen. Hier staat een ontwerp van H+ Architects, die een leeromgeving voor Vestegnen ontwikkelde dat openheid en licht omarmt, net als duurzaamheid en innovatieve concepten voor volwassenenonderwijs.

Lees meer
Résidence La Violette in Le Teil, France, cladded with Rockpanel Colours facade cladding
Residential - Blocks of flats
04 feb 2019

Rockpanel Colours projectverhaal - De radicale transformatie van Résidence La Violette

Ardèche Habitat en Atelier Montérémal Architectes hebben gezamenlijk een succes gemaakt van de grootschalige verbouwing van Résidence La Violette. Gevelpanelen uit de Rockpanel Colours-lijn gaven de 102 wooneenheden (verdeeld over 8 gebouwen) een compleet nieuwe look.

De radicale transformatie van Résidence La Violette
Apartment complex ‘‘t Bakenshof’ in Horst, The Netherlands
Residential - Blocks of flats
04 feb 2019

Voormalig woonzorgcentrum krijgt tweede leven

Wat doe je als een sterk verouderd woonzorgcentrum als zodanig geen toekomst meer heeft, maar het gebouw uit 1986 nog veel te jong is voor sloop? Voor dit dilemma stond men in de Limburgse gemeente Horst.

Lees meer
The Maasniel school project in Roermond, The Netherlands wth Rockpanel Brilliant & Woods exterior cladding.
Public - Schools / Universities
25 dec 2018

Bomen als inspiratiebron voor een nieuw schoolgebouw

In de wijk Maasniel in Roermond groeide een project, geïnspireerd op de natuurlijke kenmerken van de boom. Rockpanel was nauw bij de realisatie ervan betrokken.

Lees meer
The Fahrenheit building in Montpellier, France with Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Office / administration
23 okt 2018

Stijl en energie-efficiëntie als handelsmerk

Het Fahrenheit-gebouw, gelegen in het bedrijvenpark "Hippocrate" in het oosten van Montpellier, herbergt diverse ondernemingen en medische praktijken. De verfijnde architectuur met HQE-label is perfect geïntegreerd in zijn omgeving.

Lees meer
Apartment block 't Zicht with Rockpanel Colours in Leusden, The Netherlands
Residential - Blocks of flats
23 okt 2018

Vriendelijke reuzen, in harmonie met het landschap

Met zijn spraakmakende ontwerp van ’t Zicht werd ONB architecten geselecteerd voor de realisatie van twee gebouwen met 50 appartementen aan de uiterste noordrand van Leusden. Het architectenteam van Lars Zwart koos daarbij voor duurzame gevelbekleding van Rockpanel.

Lees meer
Navigation Campus, Technology Park with Rockpanel Colours & Rockpanel Woods in Kazan, Russia
Commercial - Schools / Universities
23 okt 2018

Rockpanel realiseert driedimensionale gevel in Rusland

De innovativiteit van dit technologie park komt bijzonder tot uiting op de gevel van het gebouw. Met het gebruik van Rockpanel was het mogelijk een driedimensionale gevel te creëren.

Lees meer
New school building cladded with Rockpanel Woods, located in Zaltbommel, The Netherlands
Public - Schools / Universities
23 okt 2018

Schoolproject: De Boomhut

Sebastiaan Robben : “We liepen door het park en zagen opeens wat het moest worden : een boomhut. Dankzij Rockpanel Woods hebben we die droom kunnen realiseren …“

Lees meer
Depot of "De Lijn" transport company with Rockpanel Colours in Antwerp, Belgium
Public - Other
23 okt 2018

Mooi in lijn met Antwerps Masterplan Mobiliteit

In het kader van het Masterplan Mobiliteit Antwerpen 2020 werd in opdracht van de vervoersmaatschappij “De Lijn” een nieuw stelplaatscomplex gebouwd.

Lees meer
Multi-family housing in Winterthur, Switzerland with Rockpanel Colours facade cladding
Residential - Blocks of flats
23 okt 2018

Levendige voorgevel verlicht duurzaam Zwitsers ontwerp

Nadat het uitgebreide gamma van kleuren en ontwerpen werd getoetst, viel de keuze op de gele Rockpanel Colours, een terechte keuze als je het gebouw in zijn omgeving ziet.

Lees meer
The Groninger Water Company in Hoogezand with Rockpanel Colours facade cladding
Commercial - Office / administration
23 okt 2018

Vervallen loods wordt stralende showroom

Van oude loods tot modern magazijn in slechts negen maanden tijd. Dat is het indrukwekkende resultaat van de verbouwing die dit pand van Waterbedrijf Groningen in Hoogezand onderging.

Lees meer
Revovation of a private house in Weert, The Netherlands with Rockpanel Colours exterior cladding.
Residential - Single family houses
17 okt 2018

Van jaren 70-huis naar duurzame designerwoning

Met de strakke, wit gestuukte voorgevel en de moderne grijze panelen van Rockpanel kreeg een woning uit de jaren '70 een luxe en moderne uitstraling.

Lees meer
Refurbishment three high-rise residential towers, The Crofts in Birmingham, United Kingdom with Rockpanel Colours in FS-Xtra grade. Renovation. A2 fire rated boards
Residential - Blocks of flats
15 okt 2018

Energie besparen, beter leven

ROCKWOOL en Rockpanel hebben hun krachten gebundeld om, in opdracht van de Sandwell Metropolitan Borough Council, de hoogwaardige en vuurbestendige gevelbekleding voor drie woontorens te ontwikkelen.

Lees meer
Betty-Greif school in Pfarrkirchen, Bavaria - Germany
Public - Schools / Universities
15 okt 2018

School voor bijzonder onderwijs met een speelse, kindvriendelijke gevel

De Betty-Greif-school in het Beierse Pfarrkirchen is als sinds de jaren 80 een toonaangevende instelling voor buitengewoon onderwijs in het district Rottal-Inn.

Lees meer
New build of the Les Trèfles primary school in Anderlecht, Belgium with Rockpanel Natural & Rockpanel Chameleon exterior cladding. Les Trefles
Public - Schools / Universities
15 okt 2018

Kleurwisselingen fleuren gevel basisschool op

Nog elke dag roept basisschool Les Trèfles in het Belgische Anderlecht verwondering op. Niet alleen kinderen, maar zeker ook volwassenen zijn onder de indruk van de magische kleurwisselingen van het gebouw. Aan de gevels kwam echter geen toverstaf te pas. Wel Rockpanel Chameleon!

Lees meer
Office/production building with Rockpanel Natural facade cladding in Eggenfelden, Germany.
Industrial - Manufacturing - non-food
15 okt 2018

Rockpanel Natural: een levendige gevel in harmonie met de natuur

Het Duitse familiebedrijf Brunner, gevestigd in het Beierse Eggenfelden, is sinds 1946 gespecialiseerd in het ontwerpen van en produceren van hoogwaardige kachels en haarden. Door groei bleek enkele jaren geleden een nieuwe productiefaciliteit noodzakelijk. In het ontwerp van architect prof. Markus Frank is een belangrijke rol weggelegd voor Rockpanel Natural.

Lees meer
CineWorld with Rockpanel Chameleon and Rockpanel Colours in Whiteley, United Kingdom
Commercial - Theatres / Cinemas
27 sep 2018

Kleurrijke gevel brengt glamour naar het witte doek

Hoewel er veel veranderd is sinds in 1896 de eerste bewegende filmbeelden in Groot-Brittannië werden vertoond, blijft de bioscoop een bijzondere plaats waar mensen uit alle rangen en standen zich laten entertainen, verbazen en verrassen. In het ontwerp van het nieuwe Cineworld complex in Whiteley heeft Corstorphine + Wright Architects die emoties gestalte gegeven met een kleurrijke gevel waarvoor Rockpanel producten werden gebruikt.

Lees meer
Renovation of a Multi Family Housing in Hannover, Germany with Rockpanel Colours exterior cladding
Residential - Blocks of flats
06 aug 2017

Haute couture in huisvesting: een kleurrijke gevel in Hannover

In 2012 begon woningcorporatie Gartenheim aan de herontwikkeling van een appartementencomplex dat stamde uit 1957. Voor de renovatie waren de gevels bedekt met beige pleisterwerk. Dat is nu we landers! ‘Haute Couture’, zoals het woningcomplex in Hannover (Duitsland) is genoemd, is nu een ware kleurexplosie.

Lees meer